調理室での注意点                                                        Notes for the kitchen rooms

時計や指輪は外して手首まで洗う。

Take off your watch or ring and wash your hands and wrists.

走ったり、ふざけたりしない。

Don’t run or play.

パンを焼いた後のオーブン皿は熱いから触らない。

Don’t touch the plate of the oven after baking the dough because it’s really hot.

ドックパン hotdog bun
材料 ingredients

強力粉 500g
500 gram of strong flour

ドライイースト 大匙1
1 tablespoon of dry yeast

砂糖  大匙2 :
2 tablespoons of sugar

塩   小匙2 
2 teaspoons of salt

スキムミルク 大匙2
2 tablespoons of skim milk

バター 大匙2
2 tablespoons of butter

(ぬるま湯)330cc        330 cc of tepid water

溶き卵  1/2個分
A half of a beaten egg

1.材料を水でまとめる。                           

2.捏ねる。1次発酵30分                        

フィンガーテスト。                                      

3.ガス抜き。                                             

10分割。                                                    

ベンチタイム5分。                                     

成型、だ円に延ばし両端から中心に向かって
折りたたみ更に手のひらで転がし18cm長さに
のばしておく。

4.3をオーブン皿に3〜4個づつ並べて布巾を被せ
オーブン内で二次発酵15分。溶き卵を塗る。

5.190度で18分焼く。          

捏ね方                                                           

台に対して斜めに立つ。                               
片足を1歩前に出す。                                  
体重をかけて、両手を使って良く捏ねる。

注意点                                                                          

生地が乾燥しないように15分以内で捏ねる。

布をこまめにかけて乾燥しないように気を付ける。

1次発酵が終わったら、手で切らず、包丁を使って切る。

1.Put all ingredients with water2.Knead them
first fermentation takes 30 minutes.
Taste them with fingers.

3.Punch the dough down.

Cut the dough into 10 pieces.
Warm the dough for 5 minutes.

Mold the dough, roll out the dough from the center to the end in elliptical shape, and fold it. Then roll out further the dough on you hand to about 18cm. 
4.
  place the dough prepared in No.3 in the plate of the oven. Line 3 to 4 pieces each and cover them with dish towels. The second fermentation takes 15 minutes’ inside of the oven.  Spared the beaten egg on the dough.

5.Bake them for 18 minutes at 190 degree C.

Kneading method
Stand diagonally against the kitchen.
One step forward
Put your weight on the object and knead the dough with your both hands.

Notes
Knead the dough for 15 minutes in order not to make it dried.
Frequently cover the dough with dish towels in order not to make it dried.
When the first fermentation is finished, cut the dough with a knife not by hands.
じゃが芋ポタージュ

ジャガイモ 2個

玉葱  1/2個

コンソメ  1個

水   300cc

牛乳  200cc

塩  1g

生クリーム 100cc 

胡椒 少々
コンソメを分量の水で煮溶かし、冷ましておく。

1.ジャガイモと玉葱は皮を抜き、乱切り。

2.1を鍋に入れひたひたの水で柔らかくなるまで煮る。

3.ミキサーにかける。
ボールに移し底を氷水で冷やす。
コンソメスープを加える。
更に牛乳を加え調味する。

4.ガラスの器に盛り、生クリーム、好みでコショウをふる。
サラダ
レタス  4枚
トマト  1個
胡瓜   1本
コーン  1/2缶

好みのソース
1.レタスは洗ってざるにあげ、手でちぎっておく。
2.トマトはくし形に切る。
3.コーンは缶から開けて水気をきっておく。
4.胡瓜は板ずりして、湯にくぐらせ、冷水にとって、縦に切った後、斜め
切りにする。
5.皿に彩よく盛りつける。